isabel.johansson@sipia.se
0708 98 38 28
Entreprenadtvister uppstår inte sällan mellan entreprenören och beställaren när en eller båda parter anser att vissa aspekter av entreprenaden har genomförts icke fackmannamässigt – eller när det är fråga om beställning av ändrings- och tilläggsarbeten. Sådan tvist kan bli kostsam – både avseende tid och pengar. Vi på SIPIA Juridik har lång erfarenhet av att hantera entreprenadtvister med tillfredsställande resultat, vilket gör oss till ett tryggt val när du behöver rådgivning och hjälp.
Vi tar emot både företag och privatpersoner som klienter. Vi erbjuder en kostnadsfri rådgivning under 30 minuter vid ett inledande möte.
En entreprenadtvist omfattar vanligtvis en entreprenör och en beställare. Som entreprenör inom byggsektorn kommer man sannolikt hamna i tvist med beställare någon gång under sin karriär. Vare sig om ärendet gäller förseningar, kostnader eller andra situationer så kan vi på SIPIA Juridik biträda ditt bolag under ärendets gång. Du kan under tiden fokusera på ditt företags verksamhet. Vi har tidigare företrätt såväl beställare som entreprenörer varför insikt om båda sidor är värdefull i rådgivningen.
Både privatpersoner såväl som företag kan beställa entreprenader. Som privatperson kan det vara komplicerat att ha kännedom om vilka relevanta avtal och andra faktorer som är viktiga i samarbetet med entreprenören. Även erfarna företagare kan ha nytta av att ta hjälp av en jurist för att granska avtal i förebyggande syfte eller först när tvist uppstår. Det kan annars vara svårt att driva ett sådant ärende själv på ett framgångsrikt sätt.
En entreprenadtvist kan uppstå av många skäl. Kanske är projektet försenat, felaktigt utfört eller har orsakat skador på tredje part. Kanske är avtalet otydligt, parterna oense om betalningar, miljö- och säkerhetskrav eller så har någon sagt upp avtalet i förtid. Anledningarna kan vara många och vi har erfarenhet av de flesta av dem.
Så här kan en grovt förenklad förhandlingsprocess se ut:
Vi samlar in relevant dokumentation, identifierar tvistefrågorna och förbereder en handlingsplan och förhandling.
Vi kommunicerar, medlar och förhandlar med den andra parten, klargör tvistefrågorna, och bestämmer en agenda för fortsatta diskussioner.
Vi upprättar eller reviderar förlikningsavtal. Vi följer också upp för att säkerställa att båda parterna uppfyller sina åtaganden.